Ont...

Det enda som grumlade min jul lite var att jag klantigt nog lyckades få betong på mina fötter... DET FRÄTER! Önskar ingen den smärtan de här frät-såren gett mig i några veckor. Se och lär, HÅLL BORTA BETONG FRÅN HUDEN!!

God Jul....?

Julen är ju en glädjens tid för många, borde vara för alla! För oss som lever i en så kallad modern familj (Barn sen tidigare) kan julen bli en låååång historia. I år hade vi inga barn på julafton utan köpte hem hummer och en massa gott! Tände ljus, myste och njöt av god mat och en film. På annandagen kunde vi i lugn och ro ge oss iväg och handla mat till vår "första" julafton med morfar (till två av barnen) och farmor (till tre av barnen).
Det blev en härlig kväll med ännu en julafton för barnen som redan haft en hos sina andra föräldrar. På lördagsmorgonen var det julklapp och godis i strumpan som sig bör eftersom vår "stora" julafton med ytterligare släkt var planerad då. På eftermiddagen märktes det att fler av barnen  fått mer än nog av "julaftnar"! Trötta framför allt på julmaten frågade dom sömnigt om det var ännu fler julklappar som skulle delas ut...Hemskt egentligen....
Det är inte nog med att många barn i dagens samhälle ska ha varannan-vecka-liv utan även varannan-vecka-julaftnar. Kan tyckas att dom skulle tycka det var kul med fler, men då börjar i stället allt handla om julklapparna och inte en tid för att umgås med nära och kära. Speciellt dom vi inte träffar så ofta. Tål verkligen att tänkas på...

Nu laddar vi i alla fall om till en härlig nyårsafton med alla barnen hemma och några släktingar och vänner på besök :-)

Ett gott nytt 2009 önskar jag alla. Årets motto kommer bli: "Hinder är det du ser när du tar bort ögonen från målet"

Syrrans å min kväll...

Har man tråkigt får man hitta på något skoj....Som att fira systers 30-årsdag IGEN ett halvår senare:-). Gocart stod först på schemat.. Hon har aldrig kört förut å började i snigelfart. Men attans vilken Formel1-förare det bodde i henne när hon fick upp farten!!!

 Liiite nervöst leende, men fast besluten om att köra i från mig...hmm

 När hon fick på sig huvan trodde man det va ett bankrån vi skulle göra å inte åka Gocart ;-)


 Broms...Gas.... vilken e vilken nu då...?

 Efter två omgångar (å inte lyckats köra om mig...HA!!) så va minen inte fullt lika glad... Men okej, jag har ju övat en del innan :-)

 Det är jobbigare å köra Gocart än man tror....

 Men de glada minerna var snabbt tillbaka igen å vi gjorde oss redo för nästa uppdrag: Biljard!

 Proffsig stil, men fy fåglarna va vi e usla på Biljard!!

 Efter en hård fight vid biljardbordet (Hon e livsfarlig med en biljard-kö i handen!!) så va vi så hungriga att vi kunde käkat en gnu!! Men först va vi tvugna att ta en svängom på något dansgolv, TJOHOOO!! (bilderna därifrån är hemlighetsstämplade...;-)

 Ett antal timmar senare fick vi äntligen vår efterlängtade mat! Mmm, till och med skräpmaten smakade toppen vid den tiden på natten :-). Två glada, nöjda, trötta systrar va det som någon timma senare kröp ner i ´sängen å somnade bums!


Att ha mag-ont sucks!!

Mmm... Då va de dax igen... Även om man som jag är en positiv person, kan vissa saker verkligen sänka en. Mitt liv har kantats av sjukhusbesök och vistelser, blodig slemmig avföring, mediciner, miljontals toalettbesök, uppgångar och nedgångar i sjukdomen. Men jag har försökt att aldrig låta det ta över mitt liv. Svårt..... men jag har ändå lyckats rätt så bra pga idrotten. Till vilket pris som helst (hur tar man sig till en träning när man behöver springa på toa varannan sekund..? Fråga mig!) har jag tagit mig till de flesta träningar under min uppväxt. Visst, det har funnits perioder då det inte varit fysiskt möjligt, men utöver dom då... Så jag har nog idrotten och till viss del mitt psyke att tacka för att jag är där jag är idag!
För tio år sen opererade jag mig. Fick påse på magen och grät av lycka!! Jag behövde ju inte leta efter toaletter längre, jag hade den ju "med mig" :-). Tog bort ändtarm och tjocktarmen. 1 ½ år senare opererades jag igen. Då byggdes en bäckenreservoar i magen (en påse av tunntarm). Jag fick fortsätta att ha påse tills den läkt och tarmen kunde "kopplas på" igen. Det var en otroligt stor förändring i mitt liv! Jag har sämre vätskeupptag, kan inte äta svårsmälta saker och har inflammationer och värk ibland. Men en drastisk förändring mot tidigare! Så, varför klagar jag..??

Hmmm, ja, man är väl sig själv närmast... Det finns dom som har det värre, javisst. Min bästa vän dog i cancer för snart ett år sen och se och vara med i hans plågor sista året fick mig verkligen att tänka på livet. Hur kort det kan vara.... Just då lovade jag mig själv att aldrig klaga mer!! Jag är ju åtminstone i livet och min sjukdom kommer inte att ta livet av mig (hoppas jag...)

När jag, som idag, har värk i magen, tarmen blöder  och jag kräks, har jag svårt att se det. Men jag vet också att i morgon är en annan dag och då mår jag förhoppningsvis bättre :-). Nä, det är bara att skärpa till sig och se det från den ljusa sidan! Jag har fem barn här hemma som jag älskar, en underbar sambo som jag skulle ge allt för, tak över huvudet, har ett jobb som jag stormtrivs med och ett väldigt bra liv för övrigt!

Mitt motto har alltid varit "Ingenting e omöjligt, bara olika svårt", och det står jag för!
Jag försöker ta mig ut till bilen och tar en tur till min bästa vän och min guddotter så är jag säker på att jag snart har glömt min "dåliga dag"

Ta hand om er och era nära å kära! Livet är kort så det är tid att göra det bästa av det och få ut så mycket som möjligt!!!


Hysteri

Ett nyårslöfte som att sluta röka, sluta äta godis, äta bättre, börja träna (helst 7 dagar/veckan), brukar oftast hålla några veckor.... Dåligt samvete för att vi gått upp ett hekto över jul är ofta orsaken till varför vi helt plötsligt går omkring med ett dyrt års-kort på ett "hippt" gym (där vi knappt vågar gå innanför dörren)
en hemtränings-maskin för dyra pengar (bra damm-samlare under sängen), som vi envist försöker sälja på blocket en månad senare för halva priset...
Eller satt upp ett orimligt mål som att utsätta sig för maraton, vätternrundan & Lidingöloppet under samma år!! HUH!

"Bättre att lägga till en god vana än att ta bort en dålig", brukar jag säga! Lägga till en god vana i vårt liv, låta den bli till en rutin, SEN ta nästa steg! Det brukar vara det som håller i längden :-)
Göra enkla övningar ett par gånger i veckan, ta ett par raska promenader med kompisen eller gå/cykla i stället för att ta bussen (en bra gammal klyscha som funkar). DET är exempel på "en god vana"
Oftast för en god vana med sig med sig andra bra saker.... Vi känner oss duktiga å endorfinerna (kroppens egna "lyckopiller") sprudlar i kroppen!!
Så småningom kanske cigaretten inte smakar lika gott efter en motionsrunda när vi känner oss sådär duktiga.... Förhoppningsvis smakar det bättre med en smörgås eller mat efteråt i stället för choklad-kakan....

Ge dig själv ett SUNT nyårslöfte detta året! Helt enkelt att LÄGGA TILL EN GOD VANA :-)))RSS 2.0