Att vara betongare...

Jag har pysslat med många olika saker i mitt liv. Extra-jobb har varit tex inom äldreomsorgen (natt), restaurang, godisaffär mm, men idrotten, friskvården är det jag haft som en röd tråd genom arbetslivet. Jag är utbildad massör, simlärare,idrottsledare, gruppträningsinstruktör (spinning, Body Pump, Body Combat, Box, aerobic, step, core, mm), PT och har ägt två friskvårdsanläggningar och dessutom 20-årsjubileum som instruktör i år :-). Men nu efter dessa år med friskvården som min huvudsakliga sysselsättning har jag det som extra-arbete i stället, vilket jag trivs alldeles ypperligt med. De lite mer "speciella" arbeten jag haft är som bergsprängare och betongare. Jag gillar fysiska jobb å de som ger mig en utmaning varje dag.

Att vara betongare är verkligen en utmaning! Både fysiskt och psykiskt. Fysiskt för att det är väldigt tungt, många tunga moment och maskiner att hantera.
 1000 m2 ska fyllas med betong

Fördelen med jobbet är att få va på nya arbetsplatser varje dag, frisk luft, inte ett dugg stillasittande, ofta nya människor och att jag får använda hjärnan. Mycke planering.... Tidspress (betongen  brinner ju) ,olika höjder och fall mm gör att det krävs en hållbar planering för ett bra resultat.
 Det "grå guldet"

Nackdelen med att arbeta med "de gråa guldet" är att jag aldrig vet hur lång min arbetsdag blir för det beror på väder och vind, börjar tiiiidigt (går upp 04.15-04.30), det finns vissa trista människor som MÅSTE påpeka att "tjejer inte hör hemma i branschen".... Men dom har jag iofs svar på tal åt ;-). Men i det stora hela så överväger allt fördelarna. Jag älskar mitt jobb!!

 Bökigt att låta bli att klampa i betongen ibland....:-)

Vill ni veta mer om mitt liv som betongare, så besök gärna min blogg på www.betong.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0