Hysteri

Ett nyårslöfte som att sluta röka, sluta äta godis, äta bättre, börja träna (helst 7 dagar/veckan), brukar oftast hålla några veckor.... Dåligt samvete för att vi gått upp ett hekto över jul är ofta orsaken till varför vi helt plötsligt går omkring med ett dyrt års-kort på ett "hippt" gym (där vi knappt vågar gå innanför dörren)
en hemtränings-maskin för dyra pengar (bra damm-samlare under sängen), som vi envist försöker sälja på blocket en månad senare för halva priset...
Eller satt upp ett orimligt mål som att utsätta sig för maraton, vätternrundan & Lidingöloppet under samma år!! HUH!

"Bättre att lägga till en god vana än att ta bort en dålig", brukar jag säga! Lägga till en god vana i vårt liv, låta den bli till en rutin, SEN ta nästa steg! Det brukar vara det som håller i längden :-)
Göra enkla övningar ett par gånger i veckan, ta ett par raska promenader med kompisen eller gå/cykla i stället för att ta bussen (en bra gammal klyscha som funkar). DET är exempel på "en god vana"
Oftast för en god vana med sig med sig andra bra saker.... Vi känner oss duktiga å endorfinerna (kroppens egna "lyckopiller") sprudlar i kroppen!!
Så småningom kanske cigaretten inte smakar lika gott efter en motionsrunda när vi känner oss sådär duktiga.... Förhoppningsvis smakar det bättre med en smörgås eller mat efteråt i stället för choklad-kakan....

Ge dig själv ett SUNT nyårslöfte detta året! Helt enkelt att LÄGGA TILL EN GOD VANA :-)))



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0